E-bike tocht vanaf Eindhoven

Op fiets of E-bike langs mooie RWS fietsprojecten (met de nodige uitleg van collega’s) vanuit Eindhoven op donderdag 23 september! Start om 9.30 of 13.30 uur

Ben jij ook benieuwd hoe Rijkswaterstaat meebouwt aan prachtige fietsinfrastructuur? Fiets mee en ontdek de RWS fietswereld in de regio Eindhoven.

Als relatiemanager in ZN kreeg ik, Mirella Schutgens, steeds meer verzoeken om mee te bouwen aan het fietsnetwerk in de regio Eindhoven. Een brug over de A2, over en langs het Wilhelminakanaal, een brug over de A67, enz, enz. De fiets zou zoveel issues in de omgeving kunnen oplossen. Met die gedachte ging ik blij naar huis. De fiets wilde ik verder brengen binnen RWS en heb de overstap gemaakt naar het fietsteam van WVL duurzame mobiliteit en klimaat. Waar ik mezelf afvroeg waarom ik toch elke keer weer in de auto stap in plaats van op de fiets ben ik sinds de lockdown helemaal om. Ik heb een racefiets gekocht en merkte dat ook zonder goede conditie je makkelijk 50 km-100km fietst. Vol trots op mijn enthousiaste collega’s in ZN rijd ik nu over de mooie fietsinfrastructuur van en met medewerking van RWS.

Wil jij ook deze prachtige RWS fietsinfrastructuur zien en horen welke obstakels we tijdens het project hebben overwonnen? Dan nemen we je graag mee op de ontdekkingstocht in de RWS fietswereld. We vertrekken op eigen fiets of gehuurde E-bike vanaf (dichtbij) station Eindhoven. Hoog boven het verkeer fietsen we over de maar liefst 160m lange fietsbrug Tegenbosch over de A2. Een fietsbrug die zonder peilers 14 rijbanen overspant. Via de groene corridor fietsen we naar de houten fietsbrug Stönner-Meijwaardbrug over het Wilhelminakanaal die is vernoemd naar twee soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van Oirschot in 1944. Dan vervolgen we de weg via onze schouw-/fietspaden als onderdeel van het snelfietsnetwerk naar de fietsbrug De Locht in Veldhoven over de A67. Via het Dommeldal, onder knooppunt de Hogt door, beleven we de mooie combinatie van de 2 werelden natuur en infrastructuur. Vanuit daar fietsen we terug naar het station in Eindhoven.

Tijdens de tocht nemen we jullie mee hoe we tot dit project zijn gekomen, welke rol RWS in deze projecten had, hoe we de RWS belangen hebben geborgd én welke afspraken we hebben gemaakt nu RWS het kunstwerk in eigendom, beheer en onderhoud heeft. Ook vertellen we welke verschillen we hebben ervaren tussen de iconische fietsbrug in Eindhoeven en sobere fietsbrug in Veldhoven. Daarnaast vertellen we graag welke stappen I&W zet in het ontwikkelen en upgraden van een landelijk fietsnetwerkbeheer én de ontwikkelingen in het beheren en onderhoud van het eigen RWS fietsareaal.

Fiets jij mee? Schrijf je dan in!

Mirella Schutgens en ZN collega’s

Oirschot
Eindhoven
Veldhoven

 

 

 

 

 

Urenschema

Donderdag 23 september

09:30 - 11:30
Ronde 1
13:30 - 15:30
Ronde 2

Datum

23 sep 2021
Expired!

Locatie

Zuid Nederland
Categorie