Mountainbiken Bergen op Zoom

Ik ben Jos Voeten en ik noem mezelf een duurzaamheidsgeneralist. Officieel ben ik Senior adviseur duurzaamheid. Binnen het programma duurzame mobiliteit werk ik aan de ontwikkeling van de Gesprekswijzer Duurzame Mobiliteit. Ik woon in Roosendaal en in mijn vrije tijd ga ik wel eens mountainbiken op de Rucphense hei of op de Brabantse Wal. Fietsen is voor mij een reiniging van lichaam, geest en gevoel. Mountainbiken fietsen met een extra uitdaging en beleving. Doe jij mee aan een rondje over de Brabantse Wal?

Vertrekpunt is de natuurpoort Bergen op Zoom (verzamelen bij de roestige sleutel op het kruispunt Balsedreef en Boslustweg). Deelnemers moeten zelf een mountainbike en helm meebrengen (er is wel horeca in de buurt).

Na een opwarmrondje over landgoed de Lievensberg gaan we naar de Nieuwe Kloof, de Borgvlietse Duinen, Altijd Kwijt, het Woeste Gedeelte en een stukje langs vliegbasis Woensdrecht.

Duur tocht: circa 1,5 uur.
Moeilijkheidsgraad rood: geaccidenteerd terrein (bosduinen) met boomwortels overdwars en hier en daar extreem los zand.
Er kunnen elke ronde 5 personen deelnemen.

Brabantse Wal en infra:
De Brabantse Wal vormt een waar kruispunt van infra tussen Rotterdam-Antwerpen en Vlissingen-Eindhoven/Duitsland. Zo snijdt de A4 A58 door de Brabantse Wal evenals de Buisleidingenstraat en de hoogspanningsverbinding Borsele-Tilburg. De Brabantse Wal zelf is Natura 2000 gebied en ecologische hoofdstructuur. Vliegbasis Woensdrecht is het beoogde het centrum van ‘Maintenance Valley’. En er zullen ook wel een paar straalpaden voor Defensie door de lucht lopen.

Urenschema

Donderdag 16 september en woensdag 22 september

10:00 - 12:30
Ronde 1
14:00 - 16:30
Ronde 2

Datum

16 sep 2021
Expired!

Locatie

Zuid Nederland
Categorie