Tai Chi Zoetermeer

Tai Chi (oftewel Taijiquan) en ook Qi Gong is een traditionele Chinese bewegingskunst en leer. Tai Chi helpt om gezond te zijn en te blijven en houd je vitaal. Het is de kunst van het opdoen van energie zonder dat dit moeite kost. Het is de kunst van meebuigen en uiteindelijk zegevieren. Het is de kunst van de balans tussen Yin en Yang. Je vindt dit terug op verschillende niveaus. Op fysiek niveau is Tai Chi een serie van oefeningen die het lichaam sterker en soepeler maken en de lichaamshouding en balans verbeteren. Op een meer subtiel niveau bevordert Tai Chi de integratie van lichaam en geest. Hoewel Tai Chi in beginsel een martial art is, is het vooral populair vanwege haar bewezen positieve invloed op de gezondheid. Een Tai Chi beoefenaar ervaart een bovengemiddeld gevoel van ontspanning, innerlijke rust en kalmte. Hij of zij verwerft extra kracht en energie, is flexibeler, meer mobiel en beter in balans.

Tijdens het lesgeven van Qi Gong of Tai Chi lessen is het werken met; en het leren ervaren van; de universele levensenergie (Chi of Ki) een van de belangrijkste aspecten.
Oefeningen zijn door iedereen te doen, zelfs met beperkingen.

Docent Jan Verbrugge:
Om te beginnen mijn Chinese bijnaam is Tzoe-Jan en dat betekent “dingen gebeuren vanzelf spontaan”.
Tzoejan is in het dagelijks leven senior adviseur bij RWS GPO installaties en bediening en al jaren enthousiast Tai Chi beoefenaar. Mijn diepe belangstelling voor de universele levensenergie, Chi, Ki, Sen en prana, energie werd jaren geleden gewekt en werd met de tijd alleen maar aangewakkerd. Dat heeft mijn innerlijke kracht sterker gemaakt en zet mij op het pad dat ik, samen met zijn leerlingen, bewandel als docent Tai Chi en Chi Kung. Tzoe-Jan heeft de BOCAM opleiding afgerond, is Quantum Touch practitioner en gecertificeerd Reiki Master (Gaia ABC).Ik heb mijn vaardigheden in bewegen en het gebruik van Chi verder ontwikkeld bij diverse (massage-)workshops.

Urenschema

Dinsdag 21 september

09:30 - 11:00
Ronde 1
met lunch
11:00 - 12:30
Ronde 2
met lunch
13:30 - 15:00
Ronde 3
met borrel
15:00 - 16:30
Ronde 4
met borrel

Datum

21 sep 2021
Expired!

Locatie

West Nederland Zuid
Categorie