Graveltocht

Beste collega & gravel fanaat,

Dit jaar wordt voor het eerst in de geschiedenis van “RWS in Beweging” een graveltocht georganiseerd en deze vindt plaats op 15 september in Driebergen. En heuse graveltocht waarbij de meeste kilometers over hele mooie gravelwegen van de Utrechtse Heuvelrug lopen.

Via het inschrijfformulier op de website van de sportdag kun je aangeven welke gravel afstand je wilt rijden er zijn twee mogelijkheden te weten: een route van 75 km en een route van 90 kilometer.

We starten en eindigen in Driebergen bij Health center Hoenderdaal en elke route heeft een tussenstop met een versnapering en drankje. Na afloop kun je samen met andere collega’s blijven eten. Het diner is in buffetvorm. Speciaal voor deze gravel editie wordt er een RWS-wielershirt ter beschikking gesteld. Wees er snel bij want OP = OP. Bij je aanmelding kun je op het inschrijfformulier aangeven of je een wielershirt wilt bestellen en in welke maat. Uitlevering gebeurt op de dag zelf via de inschrijfbalie in Healthcenter Hoenderdaal.

Tot uiterlijk 15 augustus kun je daarbij een wielrenshirt bestellen. Dan gaan de shirts in productie. Na 15 augustus kun je je nog wel aanmelden voor de tocht.

We delen de deelnemers op in kleine groepen (max 8) die alle worden begeleid door een wegkapitein. Ons motto is ‘samen gezellig uit, samen veilig thuis’. We rijden de tocht op eigen gravel- of mountainbikes (bandenadvies: minimaal 32 mm breedte) en het dragen van een helm is verplicht. Enige ervaring is mooi meegenomen. De routes kun je van tevoren downloaden via deze website en komen als GPX-bestand beschikbaar.

Startpunt Health center Hoenderdaal Driebergen:
• Route rond  75 Kilometer (+/- 400Hm, 50% onverhard) -> Start 12:30 -> Download 75 km GPX
Bekijk RWS in beweging 2022 Gravelrit 75 km:
• Route rond  90 kilometer (+/- 400Hm, 50% onverhard) -> Start 12:00 -> Download 90 km GPX
Bekijk RWS in beweging 2022 Gravelrit 90 km:

Verder:
Zorg dat je gravel- of mountainbike in een goede conditie verkeert, bandjes op druk en goed werkende remmen. Een reserve binnenbandje behoort ook tot de standaarduitrusting en pas natuurlijk je kleding aan op de weersomstandigheden.

Zorg dat je voor de start van het event goed hebt gegeten en gedronken. Zorg voor goed gevulde bidons en wat te eten voor onderweg, zeker bij langere afstanden is dit aan te bevelen.

Wielerkleding
De eerste 100 deelnemers aan de wielren- en graveltocht krijgen een wielrenshirt aangeboden. Op het aanmeldformulier op de website van de sportdag MN kun je je gewenste maat opgeven. Op = op.

Klik voor de maattabel: Dames | Heren

TIP: Wil jij er mooi gesoigneerd bij rijden of lopen? De diverse Rijkswaterstaat (sport)kleding kun je natuurlijk ook op eigen kosten bestellen.

Check hier de Rijkswaterstaat sportkleding

 

Datum

15 sep 2022
Expired!

Tijd

12:00 - 17:00

Locatie

Driebergen