Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching stelt jou in staat om regisseur te worden van jouw eigen vitaliteit. Met behulp van groepssessies én individuele coaching word je je (meer) bewust van gedrag en gewoontes. Daarnaast krijg je concrete handvatten om naar een gezonde leefstijl toe te werken.

Tijdens het traject komen meerdere onderwerpen rondom jouw vitaliteit aan bod, zoals:
• Rol van bewegen, slaap, multitasking en stress in relatie tot leefstijlverandering;
• Psychologie van gewoonten en patronen;
• Stressmanagement;
• Wilskrachttraining;
• Emotiemanagement ten behoeve van leefstijlverandering.

Meer info of inschrijven? Vitaliteitstraining: Leefstylecoaching – Leerportaal IenW

Mindfulness

Mindfulness is een praktische vorm van aandachttraining die een verandering in focus en alertheid geeft. De deelnemers leren om automatische reacties op gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties te herkennen en een andere betekenis mee te geven. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het ontwikkelen van mindfulness bijdraagt aan het welzijn van werknemers in diverse (overheids)organisaties. Werknemers ervaren meer werkplezier, kunnen beter omgaan met de dagelijkse werkstress en maken minder fouten in stressvolle situaties.
Daarnaast vermindert mindfulness de kans op burn-out, depressie en angstklachten en het daarmee gepaard gaande langdurige ziekteverzuim. Ook ervaren werknemers een beter fysiek welbevinden door mindfulness.

Meer info of inschrijven? Mindfulness – Based Stress Reduction (MBSR) – Leerportaal IenW

Week van het werkplezier