Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching stelt jou in staat om regisseur te worden van jouw eigen vitaliteit. Met behulp van groepssessies én individuele coaching word je je (meer) bewust van gedrag en gewoontes. Daarnaast krijg je concrete handvatten om naar een gezonde leefstijl toe te werken.

Tijdens het traject komen meerdere onderwerpen rondom jouw vitaliteit aan bod, zoals:
• Rol van bewegen, slaap, multitasking en stress in relatie tot leefstijlverandering;
• Psychologie van gewoonten en patronen;
• Stressmanagement;
• Wilskrachttraining;
• Emotiemanagement ten behoeve van leefstijlverandering.

Startmomenten:
5 september 2022
6 september 2022
17 oktober 2022
18 oktober 2022

Meer info? Check het leerportaal: Leerportaal IenW

Mindfulness

Mindfulness is een praktische vorm van aandachttraining die een verandering in focus en alertheid geeft. De deelnemers leren om automatische reacties op gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties te herkennen en een andere betekenis mee te geven. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het ontwikkelen van mindfulness bijdraagt aan het welzijn van werknemers in diverse (overheids)organisaties. Werknemers ervaren meer werkplezier, kunnen beter omgaan met de dagelijkse werkstress en maken minder fouten in stressvolle situaties. Daarnaast vermindert mindfulness de kans op burn-out, depressie en angstklachten en het daarmee gepaard gaande langdurige ziekteverzuim. Ook ervaren werknemers een beter fysiek welbevinden door mindfulness.

Startmomenten:
8 september 2022
31 oktober 2022
3 november 2022

 


Meer info? Check het leerportaal:
Leerportaal IenW

Onwikkelweek: Zin in je werk!

Twee keer per jaar organiseren Leren & Ontwikkelen, Loopbaaninspiratie en Werk & Gezondheid een ontwikkelweek. De komende editie staat in het teken van ‘Zin’. Zin in je werk, doen wat ertoe doet en je verbonden voelen met de mensen met wie je samenwerkt. Maar wat is dat eigenlijk, zinvol werk? Hoe ervaar jij dat? Wat maak jouw werk waardevol? Dat is voor iedereen anders, maar er blijken uit onderzoek en ervaring ook rode draden. Wil je hier meer over weten en ontdekken wat voor jou zin in het werk betekent? Wil je handreikingen krijgen om hier bewust bij stil te staan en mee aan de slag te gaan?

Neem dan vooral deel aan (één van) de activiteiten van de ontwikkelweek.

Meer info? Home – Ontwikkelweek: Zin in je werk! – Plein IenW

Een week lang een e-bike gratis proberen

Ga jij gewoonlijk met de auto naar je werk, maar woon je op een fietsafstand van kantoor? Probeer dan eens een e-bike! Op een elektrische fiets zijn lange afstanden makkelijker af te leggen dan met een gewone fiets en bieden ze een alternatief voor de auto.

Woon jij maximaal 30 kilometer van kantoor en vind je dat te ver om te fietsen? Probeer dan eens een e-bike of speedpedelec en ervaar zelf hoe het is om zo naar je werk te fietsen. De e-bike of speedpedelec geeft je net dat steuntje in de rug bij tegenwind, lange afstanden en hellingen en is handig om drukte in de spits te mijden. Van fietsen blijf je fit. Je komt fris en ontspannen op je werk aan en het scheelt in de portemonnee. Daarnaast draag je bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en zo stap je met een goed gevoel op de fiets.

Probeer het nu zelf

RWS Kies de fiets biedt je de mogelijkheid om een week een e-bike te testen. Dan ervaar je zelf hoe vlot dat gaat en hoe gemakkelijk dat is. Vanaf 9 mei staan in Utrecht Westraven 4 e-bikes en 1 speedpedelec klaar om uit te proberen. De bikes zijn beschikbaar tot 4 november 2022.

Aanmelden

Wil jij zelf het gemak van de elektrische fiets ervaren? Meld je dan aan via de reserveringspagina van onze leverancier De boom en het Meer. Op deze pagina kun je met behulp van je RWS e-mailadres een week kiezen waarin jij de e-bike gaat uitproberen. Na het maken van je reservering krijg je een bevestigingsmail met informatie over de fiets en de ophaaldatum. Je leent de fiets onder bepaalde voorwaarden, deze vind je eveneens op de reserveringspagina.].

Ophalen van de fiets

  • De fiets kun je op de maandagmiddag ophalen bij de Servicebalie in Westraven. Daar ontvang je de fietssleutel, zodat je jouw fiets in de fietsenstalling kunt ophalen.
  • Toon bij het ophalen van de e-bike jouw bevestigingsmail van het reserveringssysteem en je ID-bewijs. Let op: Voor de speedpedelec breng je ook je rijbewijs of brommerrijbewijs mee.
  • Het is verplicht om op de speedpedelec een helm te dragen. Deze krijg je bij het ophalen mee. Lees hier meer over de wetgeving voor de speedpedelec.

Terugbrengen van de fiets

  • De fiets breng je op de vrijdagochtend terug naar de fietsenstalling bij Westraven De sleutel lever je weer in bij de Servicebalie van Westraven.
  • Zorg dat de accu van de fiets opgeladen is voor de volgende collega die de fiets wil uitproberen.
  • Na afloop van jouw testweek ontvang je een korte vragenlijst over jouw ervaringen.

Contact

Heb je vragen of een probleem met de fiets? Neem dan contact op met de supportdesk via support@deboomenhetmeer.nl of bel 085-8769024 tussen 09:00-17:30.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf een elektrische fiets aanschaffen? Als je een nieuwe fiets, e-bike of speedpedelec aanschaft voor woon-werkgebruik, krijg je de eerste €500,- van ons als werkgever*. Voor de rest van het bedrag mag je nog €1500,- van je IKB-budget inzetten.

*Als je een fiets koopt (factuur op eigen naam!) vraag je daarna via P-Direkt de werkgeversbijdrage (“overige kosten”) of IKB-doel fiets aan.

Week van het werkplezier