Wielerronde

Beste collega en wielerfanaat,

Dit jaar kan er tijdens het “RWS in Beweging” evenement Sportdag Midden-Nederland in Driebergen op 15 september worden deelgenomen aan de wielrentour.

Via het inschrijfformulier op de website van de sportdag kun je aangeven welke afstand je wilt rijden. Er zijn drie mogelijkheden te weten: een route van 70 km, een van 115 km en de Tour d’Aréaal van 100 km.

We starten en finishen in Driebergen bij Health center Hoenderdaal.  Twee routes hebben een geplande tussenstop bij de Proloog in Driebergen met een versnapering en drankje, bij de Tour d’Aréaal wordt een stop nader bepaald.  Na afloop kun je samen met andere collega’s blijven eten. Het diner is in buffetvorm.
Speciaal voor deze editie wordt er weer een RWS-wielershirt ter beschikking gesteld. Wees er snel bij want OP = OP.  Bij je aanmelding kun je op het inschrijfformulier aangeven of je een wielershirt wilt bestellen en in welke maat. Uitlevering gebeurt op de dag zelf via de inschrijfbalie in Healthcenter Hoenderdaal.

Tot uiterlijk 15 augustus kun je daarbij een wielrenshirt bestellen. Dan gaan de shirts in productie. Na 15 augustus kun je je nog wel aanmelden voor de tocht.

We fietsen in kleine groepen (maximaal 14) die alle worden begeleid door een wegkapitein. Ons motto is ‘samen gezellig uit, samen veilig thuis’. We rijden de tocht op eigen racefietsen en het dragen van een helm is verplicht. Enige ervaring is mooi meegenomen. De routes kun je van tevoren downloaden via de website en   komen als GPX-bestand beschikbaar.

Startpunt Healthcenter Hoenderdaal Driebergen:
• route rond 70 kilometer (210 Hm) -> Startijd 13:00 -> Download 70 km GPX
Bekijk RWS in beweging 2022 Wielerronde 70 km
• route rond 115 kilometer (370 Hm) -> Startijd 12:00 -> Download 115 km GPX
Bekijk RWS in beweging 2022 Wielerronde 115 km
• route Tour d’Aréaal*) 100 km -> Startijd 12:00 -> Download Tour Areaal 100 km GPX

Verder:
Zorg dat je racefiets in een goede conditie verkeert, bandjes op druk en goed werkende remmen. Een reserve binnenbandje behoort ook tot de standaarduitrusting en natuurlijk draag je wielerkleding die past bij de weersomstandigheden.

Zorg dat je voor de start van het event goed hebt gegeten en gedronken. Zorg voor goed gevulde bidons en wat te eten voor onderweg, zeker bij langere afstanden is dit aan te bevelen.

Wielerkleding
De eerste 100 deelnemers aan de wielren- en graveltocht krijgen een wielrenshirt aangeboden. In het aanmeldformulier op de website van de sportdag MN kun je je gewenste maat opgeven. Op = op.

Klik voor de maattabel: Dames | Heren

TIP: Wil jij er mooi gesoigneerd bij rijden of lopen? De diverse Rijkswaterstaat (sport)kleding kun je natuurlijk ook op eigen kosten bestellen.

Check hier de Rijkswaterstaat sportkleding

*) Tour d’Aréaal is een fietstocht langs kunstwerken gebouwd door en in onderhoud bij Rijkswaterstaat, onder andere de Stuw bij Amerongen, de Nautische verkeerscentrale in Wijk bij Duurstede, Ruimte voor Rivier, de (3de kolk van het Beatrixsluizencomplex, de Plofsluis, een uitstapje naar de startbaan van het Vliegveld Soesterberg en meer.

Datum

15 sep 2022
Expired!

Tijd

12:00 - 17:00

Locatie

Driebergen