Wielrentocht

Beste collega en wielerfanaat,

Dit jaar kan er tijdens het “RWS in Beweging” evenement Sportdag Midden-Nederland in Driebergen op 15 september worden deelgenomen aan de wielrentour.

We starten en eindigen in Driebergen bij Health center Hoenderdaal en elke route heeft een tussenstop met een versnapering en drankje. Na afloop kun je samen met andere collega’s blijven eten. Het diner is in buffetvorm. Speciaal voor deze editie wordt er weer een RWS-wielershirt ter beschikking gesteld. Wees er snel bij want Op = Op. Meer informatie voor het bestellen van het wielershirt volgt later.

Zet 15 september vast in je agenda! Via de website van de Sportdag van RWS Midden-Nederland kun je aangeven welke afstand je wilt rijden er zijn twee mogelijkheden te weten: een route van 60-70 km en een route van 100-120 kilometer.
Aanmelden via de sportdagwebsite kan vanaf begin juli en tot uiterlijk 1 augustus kun je daarbij een wielrenshirt bestellen. Dan gaan ze in productie.

We delen de deelnemers op in kleine groepen die alle worden begeleid door een wegkapitein. Ons motto is ‘samen gezellig uit, samen veilig thuis’. We rijden de tocht op eigen racefietsen en het dragen van een helm is verplicht. Enige ervaring is mooi meegenomen. De routes kun je van tevoren downloaden via de website en   komen als GPX-bestand beschikbaar.

Startpunt Healthcenter Hoenderdaal Driebergen:

 • Route rond 60-70 Kilometer
 • Route rond 100-120 kilometer

Verder:
Zorg dat je racefiets in een goede conditie verkeert, bandjes op druk en goed werkende remmen. Een reserve binnenbandje behoort ook tot de standaarduitrusting en pas natuurlijk je kleding aan op de weersomstandigheden.

Zorg dat je voor de start van het event goed hebt gegeten en gedronken. Zorg voor goed gevulde bidons en wat te eten voor onderweg, zeker bij langere afstanden is dit aan te bevelen.

Tip: wil jij er mooi gesoigneerd bij rijden bij een volgende rit, check de Rijkswaterstaat sportkleding https://rijkswaterstaat.36cycling.com/nl/shop/

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

15 sep 2022

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Driebergen